Servicii

Implantologie

Implantologie

Implantul dentar este solutia optima pentru eliminarea disconfortului generat de absenta unui dinte. Acesta presupune inlocuirea, la nivelul osului, a radacinii dintelui lipsa cu un surub construit dintr-un metal rezistent (titan) peste care se aplica ulterior o coroana dentara. Pentru a asigura succesul unei astfel de operatii, lucrurile sunt intotdeauna bine analizate de catre chirurgii nostri. Ei vor stabili daca pacientul este apt pentru o astfel de interventie si daca mai sunt necesare operatii aditionale cum ar fi aplicarea de os, sinus-lift-uri, etc.

Care sunt beneficiile unui implant dentar?

Pe langa beneficiile de ordin estetic, un implant dentar prezinta urmatoarele beneficii:

 • Opreste retractia gingivala si deplasarea dintilor datorita golurilor dentare.
 • Mentine dintii sanatosi nealterati, prin inlocuirea proteticii dentare care ar necesita slefuirea dintilor naturali
 • Reda confortul in procesul de masticare, restaurand functia dintelui in proportie de pana la 95%
 • Implanturile sunt acceptate de organism datorita materialelor folosite si au o durabilitate foarte crescuta.

Care sunt etapele de montare a unui implant dentar?

Dupa consultatia initiala, medicul specialist va evalua inaltimea si grosimea osului existent, sanatatea gingiei prezente si va decide daca e nevoie de alte tratamente suplimentare inainte de montarea unui implant.

Dupa evaluare si rezolvarea problemelor existente (daca este cazul), medicul va decide ce dimensiune de implant este potrivita in cazul dumneavoastra. Urmatorul pas este montarea implantului, care este facut dintr-un material compatibil cu tesuturile (implantul este facut in intregime din titan) si care va intari osul existent si va imbunatati procesul de masticare.

Toate operatiunile se vor face sub anestezie, asadar nu veti simti nicio durere in timpul vizitelor, insa in urmatoarele zile veti simti un disconfort in zona interventiei. Dupa instalarea implantului, veti primi o serie de sfaturi pentru ingrijirea corecta a zonei afectate pentru a reduce cat mai mult riscul de infectie sau de respingere a implantului de catre organism.

La 3 sau la 6 luni dupa interventia initiala (perioada difera in functie de pozitia dintelui inlocuit), se va monta si coroana, care poate fi realizata din mai multe tipuri de materiale. Veti alege impreuna cu medicul care este varianta potrivita in cazul dumneavoastra, iar aceasta se monteaza peste implant.

Durata de viata a unui implant dentar este intre 10-30 ani, insa, daca este ingrijit corespunzator, acesta poate rezista chiar si pentru toata viata. Medicul va poate oferi sfaturi pentru igiena corecta a implantului, insa cel mai important sfat este vizita regulata la medicul stomatolog. Doar acesta poate evalua cu exactitate starea intregii danturi si poate trata din timp orice problema aparuta.

Pentru o analiza completa si pentru mai multe detalii, ia legatura cu unul din specialistii nostri la numarul 0746 993 016, sau fa-ti o programare online.


DE CE CONFIDENT?

 • Medicii nostri trateaza fiecare caz cu interes maxim
 • Suntem disponibili non-stop pentru urgente
 • Dispunem de tehnologie de ultima ora
 • Costurile sunt adaptate nevoilor pacientilor
 • Suntem usor de gasit si simplu de abordat
 • Oferim garantii pentru lucrarile noastre
 • Oferim servicii stomatologice complete
 • Oferim consultanta pe termen lung
2,000 Pacienti tratati
750 Cazuri clinice
100% Satisfactia clientilor
scroll up