Ingrijirea dentara eficienta

Pastreaza sanatatea pe termen lung

Parte din ingrijirea dentara de rutina, impreuna cu igiena personala care include curatarea dintilor si folosirea atei dentare, este examenul periodic complet, efectuat de catre medicul dentist. Este important pentru oricine sa viziteze in mod regulat medicul dentist, cel puțin o dată pe an sau in functie de starea de sanatate a gurii.

Examenul periodic oral

După ce ați discutat cu medicul dentist toate problemele medicale pe care le aveți, acesta va efectua un examen vizual al gurii, care include analizarea dintilor si a tesuturilor moi inconjuratoare. Medicul va verifica fiecare dinte in parte cu un instrument numit `explorator`. Acest instrument ajută la detectarea oricarei probleme care prezinta interes, pe fiecare dinte. Controalele stomatologice pot depista degradarea, petele, zonele din jurul liniei gingivale (in cazul retractiilor gingivale), precum si nivelul de eroziune la plombele sau coroanele existente.

Utilizarea de raze X

Pentru a va putea ajuta sa ideintificati toate tipurile de probleme dentare, medicul poate solicita efectuarea de raze X dentare in scopul evidentierii unor posibile probleme in interior. Aceste imagini ale gurii si ale dintilor dumneavoastra va ajuta medicul dentist in a diagnostica probleme potentiale sau existente, care necesita o atentie sporita.

Desi echipamentele radiografice produc radiatii (nesemnificative daca procesul se realizeaza corect), progresele in domeniul tehnologiei moderne reduc in mod continuu cantitatea de radiatii folosita. De fapt, studiile au aratat ca nivelul de radiatii produse de aceste echipamente nu este semnificativ mai mare decat cel produs de alte surse "normale" de radiatii la care suntem expusi zilnic, cum ar fi televizoarele, avioanele, telefoanele mobile, sau diverse echipamente wireless.

Daca se identifica vreo carie sau daca medicul dentist considera ca igiena orala trebuie sa fie imbunatatita, va crea un plan de tratament care prezintă lucrarile ce trebuiesc efectuate si costurile aferente. Dupa intomcirea planului de tratament, vor urma o serie de programari aferente diferitelor interventii necesare.

Diagnosticarea problemelor

Medicul dentist utilizeaza o varietate de metode pentru diagnosticarea oricarei probleme existente sau potentiale. Acestea metode pot include:

 • Un examen oral vizual
 • Raze X dentare
 • Imagini intra-orale
 • Proiecții de cancer oral
 • Analiza oricaror modificări observate, de la ultima vizită
 • Discuția cu pacientul pentru identificarea problemelor indicate de pacient

POSTARI RECENTE

Ingrijirea dentara eficienta Ingrijirea dentara eficienta

Parte din ingrijirea dentara de rutina, impreuna cu igiena personala care include curatarea dinti ...

Ghid de albire dentara Ghid de albire dentara

Apreciata atat de catre barbati, cat si de femei, albirea dintilor (sau tratamentul de albire) e ...

Despre zambetul fericit Despre zambetul fericit

Stomatologia preventiva inseamna un zambet sanatos intotdeauna. Copiii care au o gura sanatoasa v ...

DE CE CONFIDENT?

 • Medicii nostri trateaza fiecare caz cu interes maxim
 • Suntem disponibili non-stop pentru urgente
 • Dispunem de tehnologie de ultima ora
 • Costurile sunt adaptate nevoilor pacientilor
 • Suntem usor de gasit si simplu de abordat
 • Oferim garantii pentru lucrarile noastre
 • Oferim servicii stomatologice complete
 • Oferim consultanta pe termen lung
2,000 Pacienti tratati
750 Cazuri clinice
100% Satisfactia clientilor
scroll up